„Сняг вали“-Морийн Джонсън,Джон Грийн,Лорън Миракъл

(издателство „Егмонт“,стр.328,цена 12,90)

9789542713463Колекция от три зимни романтични истории
Буря навръх Бъдни вечер преобразява малък град в романтичен рай – такъв, какъвто сме свикнали да гледаме само във филмите. Или поне донякъде. Все пак не всяка студена и мокра разходка из средата на нищото завършва с целувка от очарователен непознат. И никой не би предположил, че експедиция през метър сняг в търсене на нещо топло за пиене би събудило чувства в двама стари приятели. Или че пътят обратно към истинската любов започва с безбожно рано ставане за работа.

–––––––––––––––

С тази книга имам доста дълга история.Исках да я прочета още миналият декември,но поради стечение на обстоятелствата не успях.И така неусетно измина една година и декември отново дойде.Е този път успях да я прочета и да се потопя в магията на книгата.Обожавам Коледа и беше подходящото време да прочета тези романтични коледни истории.Книгата е изключително романтична,забавна и изпълнена със забавни приключения.Състои се от 3 разказа,всеки написан от различен автор.Първоначално бях останала с впечатлението,че са три отделни разказа,но с напредване на книгата историите се преплитат една в друга.Реших да пиша за всяка история отделно.

Първата история е „Историята на Джубили“ от Морийн Джонсън.Тази истоия е най-романтичната от трите според мен.В нея се разказва за 16 годишната Джубили,която излиза с най-страхотното момче Ноа,както си мисли тя.Но изглежда отношенията между двамата не са такива каквито изглеждат на пръв поглед.Ден преди Коледа родителите и са арестувани и тя бива принудена да замине при баба си и дядо си за празниците.Но по време на пътуването се развихря най-голямата снежна буря през последните петдесет години.Влакът в който пътува претърпява авария и се налага да спре на непознато за нея място.За нейно щастие на близо има заведение и тя решава да отиде да се стопли в него,а и да се отърве от ужасните мажоретки,които пътуват с нея във влака.Но когато отива там тя дори не подозира,че ще срещне подходящото момче (Стюарт) за нея и ще осъзнае какво наистина е любов,а и ще получи вниманието,което и е липсвало с Ноа.

Втората история е „Мажоретно-фантастично чудо“ от Джон Грийн.Тази история е най-забавната от трите.Беше изпълнена с толкова забавни моменти,че я прочетох за броени минути.Главните герои,които са и най-добри приятели са Тобин.Ти Джей и Херцога (която е момиче).През развихрилата се снежна буря тримата са на топло вкъщи и са си организирали филмов маратон с филмите за Джеймс Бонд,когато получават обаждане.Тобин вдига,а от другата страна  чува възторженият глас на приятелят им Кун,който му съобщава,че в заведението,в което работи са се насъбрали цял куп мажоретки.И естествено момчетата веднага решават да отидат в заведението,въпреки големият студ навън.Херцога също отвива с тях,но поради други причини.И така тримата потеглят към заведението,но не подозират какво среднощно приключение ги очаква.А едно от момчетата дори не очаква,че едно дълго приятелство ще премине в нещо повече.

Третата история е „Светецът-покровител на прасетата“ от Лорън Миракъл.За тази история съм със смесени чувства.Отначало историята започва леко безинтересно,но впоследствие ми стана интересна.В нея се разказва за Ади,която преживява много тежко раздялата със своят приятел Джеб.Тя не спира да се самообвинява за раздялата им,която е по нейна вина.На помощ и се притичват двете и най-добри приятелки,които се опитват да я изкарат от депресията,в която е изпаднала.В последствие Ади осъзнава голяма част от своите грешки и се опитва да се промени.Но тъй като по Коледа стават чудеса тяхната история завършва с щастлив край.

„Сняг вали“ е една забавна романтична и изпълнена със снежни приключения книга.Беше ми много приятно да я прочета и да се потопя в атмосферата на тези три невероятни разказа.Препоръчвам я да се чете с чаша горещ шоколад,завити под топло одеяло,защото описанията на природата са толкова реалистично представени,че определено ще ви стане студено. : )

*Ако искате да ме последвате във Facebook ,заповядайте в моята страница https://www.facebook.com/My-books-are-My-world-1919042501653298/

Advertisements

2 thoughts on “„Сняг вали“-Морийн Джонсън,Джон Грийн,Лорън Миракъл

  1. Книгата е невероятна .Сега я чета и не съжалявам.Благодарение на това резюме и на една приятелка реших да я прочета .Страхотно е за зимните и снежни дни!!!📖📚📖

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s