„Ангелско нашествие“ #1-Сюзън Ий

(Издателска къща „Емас“,стр.360,цена 14,90)

file_25_1Тази година определено ми върви на книжни попадения и „Ангелско нашествие“ е едно от тях.Книгата е страхотна,чете се много леко- буквално на един дъх.За пръв път чета книга за ангели и ми беше изключително интересно да прочета история свързана с тях.Тук те не са представени,като добрите същества с крила,които пазят хората,а е точно обратното.Книгата е дебютна за авторката и като такава се е справила превъзходно.Езикът ѝ на писане е много добър и богат,удиви ме  страшно добрите описания,които е направила,а те са на доста места.В  книгата всичко е поднесено толкова реалистично,че не разбрах кога неусетно и аз попаднах в нея.Преживявах всичко с героите,всички техни изпитания,емоции,страхове.Почуствах ги като стари приятели,с които отново се срещаме,за да изживеем едно незабравимо приключение.

Не мога да не похваля и корицата-Уникална е ! Толкова е красива,а тези релефни крила дават много по-истинско усещане за историята.Каквото и да говоря (в случая пиша) за книгата ще е малко,просто трябва да я прочетете  и сами да се уверите колко е добра.А сега ще ви разкажа част от историята и още малко впечатления за нея.

Действието в книгата се развива шест седмици,след като ангелите са слезли на земята и са започнали да избиват всичко живо.Настъпил е пълен апокалипсис на земята и сред малкото оцелели е нашата главна героиня Пенрин.В свят,в който една кутия бисквити е по- ценна от един човешки живот,Пенрин трябва да се грижи за сестра си (която не може да ходи и трябва да се предвижва с инвалидна количка) и майка си (която психически не е добре).Сами разбирате колко е труден животът ѝ.След дълго обмисляне Пенрин решава да избяга със семейството си,за да открие малко по- добро място за живеене.Но по пътя на своето пътуване трите стават свидетели на група ангели,които нападат един от своите и успяват да му отрежат крилата.В опита си да ги избегнат един от ангелите грабва сестра ѝ и отлита с нея.И от този момент единствената цел на Пенрин е да открие сестра си,но за да го направи трябва по някакъв начин да спаси живота на ангела,за да го принуди да я отведе до гнездото на ангелите,където предполага,че държат сестра ѝ.

5c9213a89f0a4e9ff211740677c16fae

Така Пенрин и Рафи (ангелът) поемат по едно смъртоносно пътешествие,смъртоносно,защото и двамата не са сигурни,дали ще оцелеят.По пътя си неочаквано попадат на голяма група оцелели,които са сформирали боен отряд.Те са готови на всичко,за да премахнат ангелите от земята и да им покажат,че земята принадлежи само на човешката раса.

Както споменах историята е супер увлекателна. Пенрин и Рафи ми станаха едни от любимите герои,Бяха ми много забавни,когато си разменяха остроумни реплики.В книгата имаше някои доста брутални сцени,които авторката така „любезно“ не ни е спестила.Но като изключим това,книгата е перфектното четиво,ако ви се чете нещо различно изпълнено с адреналин.

341e9bbb448f9fae71ccdbceb6cd00d7

Тъй като книгата е трилогия,краят беше отворен и честно казано ме изненада как завърши.Останаха и доста въпроси,като- защо ангелите са слезли на земята;дали съпротивата ще успее да изгони ангелите;какво ще се случи с Пейдж,след физическите ѝ промени.С голямо нетърпение очаквам следващите две части,които се надявам да излязат скоро.

„Ангелско нашествие“ е едно невероятно начало на една обещаваща трилогия.В книгата ще бъдете въвлечени в едно вълнуващо приключение,изпълнено с напрежение,голяма доза адреналин,забавни моменти,неочаквани обрати,опаси ситуации,но и с надежда за по-добър живот.Какво повече да иска един читател от една перфектна книга. : )

Искрено благодаря на издателска къща „Емас“ за предоставената възможност.

angelinshadow

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s