„Правилата на привличането“ – Симон Елкелес

(Издателство „Ибис“, брой страници 296, цена 12,90лв.)

200630_bСлед като се забърква с опасна банда в Мексико, седемнайсетгодишният Карлос Фуентес е изпратен да живее в Колорадо при по-големия си брат Алекс. Но той не желае да следва пътя, който брат му е предначертал за него, записвайки го в местната гимназия. Вместо това иска да продължи да живее „на ръба“ и сам да определя съдбата си. Изпълнен с бунтарски дух, Карлос много скоро се забърква в неприятности, натопен за притежание на наркотици от наркобарон с влиятелни връзки. За да не бъде изключен от училището, Карлос е изпратен да живее в дома на бившия наставник на Алекс – професор Уестфорд.
Когато Карлос среща Киара, дъщерята на професора, която е целеустремено и добро момиче, той е шокиран от чувствата, които започва да изпитва към нея. Тя по нищо не прилича на момичетата, които обикновено го привличат, но двамата много скоро откриват, че в сърдечните дела правилата на привличането надделяват над социалните различия. За съжаление, любовта им е почти невъзможна, тъй като въпреки желанието на Карлос да бъде с Киара, той не може да се откопчи от желязната хватка на наркобарона.
А дали Карлос ще е съгласен да застраши сигурността на Киара и семейството й заради шанса да живее живот, за какъвто дори не е мечтал?

Ревю на „Перфектна химия“


„Правилата на привличането“ се оказа също толкова добро попадение, колкото ѝ „Перфектна химия“ – убедена бях, че Симон Елкелес няма да ме разочарова ! Отново останах приятно изненадана от нейният стил на писане и от това как от на пръв поглед клиширана история, може да направи една хубава и завладяваща история,която както да разсмее читателят , така ѝ да го трогне. Авторката без съмнение отново е създала един вълнуващ свят,изпълнен с изненади,приятни моменти и колоритни герои, които просто няма как да не запленят читателят. Лично мен книгата ме докосна с темата за любовта – любовта към семейството,за които си готов да направиш абсолютно всичко, любовта към приятелите,които са с теб и в най -тежките моменти и онази сладка и пламенна любов заради,която си струва да живееш. Също така ми хареса,а ѝ донякъде изненада това,че авторката бе включила така любимите ми Бритни и Алекс,които заемаха голяма част от историята. Тук в тази книга проследяваме животът им след гимназията,техните взаимоотношения и изпитанията пред,които са изправени в името на любовта. Останалите второстепенни герои също бяха добре развити и всеки един от тях заемаше своето място в историята. Тък,който бе най- добрият приятел на Киара се оказа един от най – забавните и свежи герои в книгата. Разсмиваше ме с това, че постоянно дразнеше Карлос и го предизвикваше по всякакъв начин,но въпреки дразгите по между си накрая успяха да се сприятелят . Брандън по – малкият брат на Киара се оказа много добро и очарователно момче, а ѝ с постоянното си „мрънкане“ да играе футбол или на войници с Карлос,всъщност той успя да накара Карлос да започне да се държи като част от семейството и да покаже истинската си добра страна.

Ти си опасна. – проронва той.

– Защо?

– Защото ме караш да вярвам в невъзможното.

Киара ме спечели с това,че беше едно скромно и притеснително момиче. Тя не бе типичното суетно момиче,което да се интересува само от външният си вид. Напротив пада си по – големите тениски с надписи,носи туристически обувки,обича да изкачва четирихилядници и обожава винтидж автомобилите.Със сигурност не беше от популярните момичета в училище,но притежаваше собствен чар и харизма,което я правеше специална в очите на Карлос. Голяма част от нейният живот беше най- добрият ѝ приятел Тък,който с позитивизмът си и голямото си чувство за хумор ѝ помагаше,когато се чувстваше неуверена в себе си.

2Карлос бе типичното мексиканско лошо момче. Голяма част от цялостното му изграждане като личност , той бе попил от своя по – голям брат Алекс. Следвайки примера на брат си се забърква в големи неприятности,които почти не му струват живота. Въпреки, че се представяше като гадняр,държеше се грубо с всички и особено с Киара,под цялата тази маска на кораво момче вътрешно в себе си бе едно наранено момче,което се страхува да допусне хората до себе си, защото си мисли, че всички ще го наранят и изоставят. Въпреки грубото си поведение почти през цялото време Карлос ме спечели с  огромното си  и понякога саркастично чувство за хумор,държеше адски много на семейството си и беше готов на всичко заради тях. По всичко личи,че Киара и Карлос не са съвършените герои,но пък за сметка на това бяха истински и това ги прави (не)съвършената двойка. Киара с цялата си странност и на пръв поглед лошият Карлос,колкото и упорито да отричаха химията по между си, те отлично знаеха,че няма да устоят на изкушението на любовта. Беше ми интересно да наблюдавам Карлос как от едно грубо момче се превърна в мило и грижовно момче за своето момиче.

„Когато чух изстрелите, бях готов да направя всичко, за да защитя живота и. Дори това да означава да пожертвам своя.“

Симон Елкелес отново е създала прекрасна книга.Още докато четях „Перфектна химия“ си знаех, че тази трилогия ще бъде една от любимите ми – така и стана ! Отново химията между героите е взривоопасна и още от първите страници на историята знаех, че ще се влюбя в тях и във всичките им странности. А ѝ също така авторката не пропуска да ни покаже тъмният свят на наркодилърите и опасните банди и ни показва колко е опасно да си част от всичко това.

„Правилата на привличането“ е книга,която ще ви накара да повярвате в любовта от пръв поглед. Една история,която ще ви развълнува още от първата страница и със сигурност няма да можете да оставите книгата да самият ѝ край (казвам го от личен опит 🙂 ). Ако сте фенове на „Перфектна химия“, то тази книга е едно достойно нейно продължение и със сигурност не трябва да я пропускате или просто ако сте фенове на романтичните романи ,нищо друго не ви остава освен да ѝ се насладите.

*Благодаря на издателство „Ибис“ за предоставената възможност !

Advertisements

One thought on “„Правилата на привличането“ – Симон Елкелес

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s