„Верижна реакция“ – Симон Елкелес

(издателство „Ибис“, брой страници 288, цена 12,90)

201654_bЛуис Фуентес е добро момче, умно и забавно, а голямата му мечта е да стане астронавт. Той винаги е бил предпазван от безмилостния гангстерски свят, който едва не е разрушил живота на двамата му по-големи братя. Ала това не го е спирало да поема рискове – Луис неспирно търси следващото предизвикателство.Ники Крус знае, че всички момчета лъжат, за да получат това, което искат. В живота си тя следва две прости правила: 1) Не вярвай на момче, което казва „обичам те“; 2) Никога не се забърквай с момче, което живее в южната част на Феърфийлд.
Родителите й са мексикански преселници, но като дъщеря на лекар, тя се чувства много по-близка със съседите си от северната, привилегированата част на града, отколкото със съучениците си мексиканци, членове на бандата „Кървавите латиноси“.Да накара Ники да даде шанс на момче от гетото, е най-голямото предизвикателство за Луис, докато не се оказва мишена на новия главатар на „Кървавите латиноси“, който му разкрива съдбовна тайна за семейството му. Оптимистичната визия на Луис за блестящото му бъдеще е разрушена и той започва да се пита доколко всичко, в което е вярвал, е истина и дали кръвта на „лошо момче“, която тече във вените му, не е предопределила съдбата му…Достатъчно силни ли ще са чувствата на Луис, които изпитва към Ники, за да му попречат да стане част от един тъмен и жесток свят, където да живееш „на ръба“ е ежедневие?

695192

Ревю на „Перфектна химия“

Ревю на „Правилата на привличането“


Е, това е последната книга от трилогията за братята Фуентес. Изключително много заобикнах книгите, изживявах всички с героите и наистина много ще ми липсват (но пък винаги мога да си ги препрочитам). Също така харесах и Симон Елкелес като автор,стилът ѝ на писане много ми допадна и се надявам да се издадат и други нейни книги. Във „Верижна реакция“ авторката отново ни поднася една взривоопасна смесица от страст и любов с горчив привкус, а ѝ отново не липсват предателствата,опасните моменти и ситуации, а разбира се най – важният елемент в историята са нашите двама на пръв поглед коренно различни герои, но всъщност се оказва,че ги свързват много общи неща.И в тази книга авторката не пропуска да ни покаже тъмната страна на наркодилърите ,уличните банди и какви са последствията,ако се забъркаш с тях. Разбира се темите в книгата не свършват до тук, в тази книга е засегната и една много сериозна и бих казала актуална тема, в която доста момичета биха се припознали в образа на Ники.

befunky-collage21Луис Фуентес е най – малкият брат от тримата. Но за разлика от тях, той е учинолюбив и си е изградил план за бъдещето си и е твърдо решен да преследва най – голямата си мчета, а именно да стане астронавт. Въпреки цялата си ерудираност , Луис все пак е Фуентес и адреналинът и силните усещания са в кръвта му. Обича рискованите и опасни ситуации,като например изкачването на скала без предпазни въжета. Въпреки, че Луис беше разумен в повечето време, също така бе податлив и на манипулации,което мисля, че му изигра лоша шега. По стечение на обстоятелствата той бе вербуван в Кървавите латиноси, но всъщност той си имаше собствена мисия – да се внедри в бандата и да си отмъсти, но впоследствие научи една дълго пазена тайна,която преобърна живота му и за кратък момент изгуби вярата в себе си,но постепенно с помощта на братята си успя да намери правилният път.

befunky-collage3Ники Крус доста се различаваше от образите на Бритни и Киара. Ники е мексиканка, но въпреки това не говори испански,тъй като родителите ѝ са решили максимално да интегрират децата си в света на „белите“. В резултат на това възпитание тя общува само с „бели“ и богати деца. След тежка раздяла с приятелят си, Ники бе страшно наранена и предадена. Тази раздяла ѝ се отрази доста зле и в резултат на нея изгуби доверието си в момчетата и не допускаше никого до себе си.В мига, в който вижда Луис , тя знае, че той не е за нея и ще разбие сърцето ѝ. Но въпреки проблема с доверието си Ники постепенно започна да се влюбва в Луис и бе готова да наруши всички свои правила.Метаморфозата,която претърпя Ники бе наистина голяма – от едно наранено момиче,което бе изгубило доверието и вярата си, тя се превърна в момиче,което бе готово да наруши своите правила и да се изправи пред най – големите си страхове.

„Веднъж ми каза , че аз те карам да вярваш в невъзможното.Ти ме накара да повярвам в любовта , от която се бях отказала.Благодаря ти , задето ми доказа, че това не е само вълшебна приказка.“

Романтичните моменти между Ники и Луис бяха много сладки и истински, а темпераментният мексикански характер на Ники, понякога създаваше големи неприятности на Луис 😀  – определено характерите и на двамата бяха едни от най – различните и интересни за проследяване. Също така отново имахме възможността да надникнем в живота и на другите ми любими двойки – Алекс и Бритни и Карлос и Киара. Алекс и Бритни са по – щастливи от всякога,радват се на своят малък син Пако, а освен това тяхното семейство е на път да се увеличи с още един Фуентес. Карлос и Киара макар да се виждат рядко, заради военната служба на Карлос са запазили любовта и страстта помежду си. А ѝ отново авторката не е пропуснала да ни покаже развитието на своите герои след … 26 години и да ни покаже , че са все така щастливи и отглеждат своите прекрасни деца.

„Той се взира право в мен и сякаш ме разтърсва електрически ток. И какво от това ,че по между ни има химия? За съжаление , химията не  превръща чудодейно лошите момчета в добри.“

„Верижна реакция“ е една прекрасна сладка и романтична история с горчив привкус. Определено книгата ще остави в мен топъл и мил спомен,както и другите две. Понякога ни е нужно точно такава книга,за да се потопим в нея и да помечтаем, че истинската любов наистина си заслужава,колкото ѝ да е трудна понякога тя. 🙂

*Искрено благодаря на издателство „Ибис“ за предоставената възможност !

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s