„Сърца за разбиване“ – Али Новак

(издателство „Ибис“, брой страници 280,цена 11,90)

syrca-za-razbivane-korica-ibis-243824-300x0Когато среща Оливър Пери, Стела няма представа, че той е водещият вокалист на „Хартбрейкърс“.
А Оливър не знае, че тя е единственото момиче на света, което не харесва музиката му.
След като сестра й се разболява, Стела Самюълс мисли единствено как да я разсее от мрачните й мисли. Животът й до такава степен се върти около Кара, че тя се отказва да учи в университет, за да бъде до нея. Стела би направила всичко за сестра си – дори да чака на опашка за автограф от „Хартбрейкърс“. И то цели четири часа. Е, поне среща хубаво момче с прекрасни сини очи, докато си купува кафе. Жалко, че няма да го види отново.
Само че животът й внезапно се превръща в истинска сладникава любовна песен. Защото момчето от кафенето е Оливър Пери – водещият вокалист на „Хартбрейкърс“. И макар че тя нарича музиката му боклук, Оливър й дава телефонния си номер и дори цитира реплики от любимия й филм. О, Господи, какво става с живота й?
Но как би могла Стела да бъде с Оливър – да се среща с него, да се смее с него и да лудуват с останалите от групата – когато сестра й е болна от рак и може би умира?


Тази книга я започнах със супер позитивна нагласа и бях напълно сигурна,че няма да ме разочарова. И не бях сгрешила, книгата се оказа едно доста приятно и неангажиращо четиво,което ми донесе само положителни емоции. Книгата се чете буквално на един дъх и е перфектното лятно четиво,като разбира се е подходяща ѝ за настъпващите есенни дни или просто ако ви се чете една лека и романтична история – без значение какъв ще е сезонът. „Сърца за разбиване“ бе изпълнена с много музика,изкуство,романтика,мечти,любов,но едновременно с това ѝ със страх,страхът от неизвестното за един от героите. През почти цялото време щастливите и тъжни моменти се сливаха,за да се получи роман,който да ни накара да гледаме с по – позитивна нагласа към живота и че никога не трябва да губим надеждата, в какъвто ѝ аспекта да се отнася тя. Стилът на авторката ми допадна страшно много- лек,не натоварващ, изпъстрен със свеж хумор и забавни реплики- просто прекрасен !  Самата история може да не е нещо ново,но ви грабва по един изключителен начин,който няма да ви остави,докато не затворите ѝ последната страница. Голяма част от сюжета  заемаше фотографията,която беше ѝ доста важна и ключова част от историята. Винаги съм харесвала, а ѝ възхищавала на хората,които умеят да уловят и най- малкият детайл в една снимка, а в книгата присъстваха много такива моменти.

Факт: понякога се случват лоши неща и това е част от живота. Всеки го сполетява нещо, рано или късно. Въпросът е как ще поемеш удара.

tumblr_o0inw1nipu1tjbzooo2_540Главната героиня Стела успях да харесам почти веднага. Успя да ме спечели с това, че образът ѝ бе изграден много реалистично и бих казала,че дори успях да открия частица от себе си в нея. Тя бе едно съвсем нормално 17 годишно момиче,което все още не е открило себе си,но въпреки това е преживяла много трудни моменти,заради болестта на сестра си. И точно покрай тези  тежки моменти е намерила спасение във фотографията,която се е превърнала,както в нейно хоби и начин на живот, така ѝ в мечта един ден да бъде професионален фотограф. Стела притежаваше също така и много добри качества, тя бе борбена,заявяваше позицията си твърдо и държеше адски много на семейството си,което бе винаги на първо място за нея и наред с всичко това бе несигурна в себе си. Стела бе посветила цялото си време и възможността си за по нататъшно развитие в името на това да прекарва колкото се може повече време със сестра си Кара,която е болна от рак. Брат им Дрю също помагаше в това – О,забравих да ви кажа,че те всъщност са тризнаци (колко сладко 🙂 ).С течение на времето Стела постигна голям напредък в развитието на своят характер – позволи си да започне да си прави планове за бъдещето си и да бъде по сигурна в себе си,разбира се голяма роля в това изигра Оливър.

Животът никога не ти дава почивка. Той е суров и не прощава, и когато те връхлети, имаш само два варианта: да легнеш на земята или да се изправиш и да се бориш.

22Оливър Пери е част от най- известната момчешка банда в Америка „Хартбрейкърс“. Той е мечтата на всяко момиче със своите пронизителни сини очи,с кестенявата си чуплива коса и бунтарският дух, а ѝ  може да разтопи и разбие всяко сърце,което пожелае. Но под този бунтарски дух Оливър,всъщност е едно съвсем нормално и естествено момче. Характерът му  бе доста спонтанен,на моменти бе толкова мил и романтичен със Стела, а в следващият момент ми идваше да му зашлевя един хубав шамар 😀 . Но постепенно успя да се отпусне и да разкрие своята „история“ и да обясни постъпките заради,които нарани Стела на няколко пъти. Оливър също си имаше своето хоби,а то беше… готвенето. Винаги,когато готвеше ми беше много интересно да чета за това и как го прави с огромно старание и желание. Освен това той държеше на момчета от групата адски много, не ги приемаше само като свои приятели, а като свое семейство – между четиримата имаше много силна връзка,която им помагаше в трудните моменти.

Отношенията между Стела и Оливър се развиха много бързо и спонтанно. Малките романтични моменти,които си открадваха бяха наистина много сладки. Радвам се, че след всичко,което преминаха успяха за запазят любовта и връзката по между си.

surcarazbivane

Останалите момчета от групата бяха супер щури,забавни и позитивни. Моментите с тях  бяха страшно забавни и  на някои от техните лудории съм се смяла с глас. Въпреки имиджа,който имат на бунтари и „разбивачи на сърца“, те всъщност са си още деца,които копнеят за лудории,като например да  си организират състезание за надяждане с кетчуп, да се промъкнат тайно в басейна на хотела,да си скрояват номера . Определено най – шантавият и забавен бе Джей Джей. Беше супер голям веселяк и разбира се като всеки тийнеджър  имаше мръсно подсъзнание и винаги бе готов да погоди на някого номер. Зандър бе момчето с очилата и безброй многото алергии. Той също беше забавен и допринасяше за свежестта на групата.  Алек бе най – мистериозният и загадъчен в групата, но въпреки това бе голям приятел и винаги бе готов да изслуша някого. Съжалявам, че не му се даде много възможност да се открие.

„Сърца за разбиване“ е една сладка и романтична история,която ме спечели със своят сюжет, в който фотографията и музиката заемаха голяма част. Книгата е едно свежо и отпускащо четиво , което ще ви донесе само положителни емоции и усмивки. А всички герои са толкова забавни и позитивни, че със сигурност ще се забавлявате заедно с тях. Препоръчвам книгата на всеки,който обича забавните романтични истории, както и на тези които искат да отпуснат с някоя забавна и свежа книга.

*Искрено благодаря на издателство „Ибис“ за предоставената възможност !

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s