„Тайната на Екскалибур“-Анди Макдермът

(издателство „Art eternal books“, брой страници 352, цена 10лв)

190475_bСлед  “Пророчеството от Валхала” – Анди Макдермът  си бях обещала да прочета всички книги от поредицата за „Нина Уайлд и Еди Чейс“ (които са 9 на брой). Останах много очарована от Анди Макдермът и начинът му на представяне на своите истории. Харесва ми как описва по интересен и увлекателен начин,който грабва читателят и го кара да разлиства страниците нетърпеливо, за да разбере какво ще се случи. И в тази книга митологията и загадките са едно от главните действащи лица. Навярно всеки е чувал за легендата за крал Артур,Мерлин,Камелот и Екскалибур,но в книгата те не са просто легенда, а реално съществуващи хора и обекти. Авторът ни предоставя доста интересна и впечатляваща теория за крал Артур,която провокира читателят да се впусне заедно с Нина и Еди в едно опасно и напрегнато приключение. Отново историята е изпълнена с много екшън,опасни моменти,голяма доза напрежение и разбира се с много хумор.

Нина и Еди заминават за Лондон,за да може Нина да се запознае със семейството на Еди. Но малко преди да се качат на самолета Нина получава мистериозен диск със закодирано съдържание от стар познат на родителите ѝ . В самолета се свързва с историкът Бернд Руст,който е доста настоятелен  да се види с Нина,която след много молби решава да се срещнат в Лондон. След като се срещат Руст ѝ казва нещо шокиращо – той е убеден, че знае къде е скривалището,където е погребан легендарният меч Екскалибур и че мечът може би е ключ към нещо много опасно. Разбира се Нина е скептична за това,което е чула докато не вижда върху челото на историкът яркозелена точка на лазарен прицел и миг по късно Руст замлъква завинаги… След това,което се разиграва пред очите ѝ Нина постепенно започва да вярва в теорията на Бернд Руст и заедно с Еди се впускат в откриването на този легендарен меч, но си нямат никаква представа пред колко опасен противник се изправят.

Интересното в книгата е , че и тази история се развива на няколко места – Англия, Швейцария, Йордания, Сирия, Австрия, Москва и др – това е едно от нещата,които харесвам в книгите на Макдермът, че развива своите истории на различни и интересни локации. Другото нещо,което харесвам в книгите му, че така умело преплита митологията с реалността,което ме подтиква докато чета да си задавам разни въпроси, като на пример „Ако всички тези неща наистина съществуват и чакат някого да ги открие ? „. През цялото време докато четях книгата бях под напрежение буквално почти във всяка страница се случваше нещо неочаквано,което преобръщаше тотално развитието на историята. А краят ме остави с отворена уста много неочакван и доста  добре обмислен край на историята,което между другото се среща във всички книги на авторът. Под целият екшън,който се развиваше в книгата разбира се не липсваше така супер забавният хумор на Еди,който дори и в страшно напрегнатите моменти не пропускаше да пусне някоя забавна шегичка. Двамата с Нина отново бях страхотен екип – харесваше ми как се допълваха взаимно. Определено ще продължа с книгите за тези двама адски симпатични герои,които ме карат да се усмихвам през цялото време,в което чета за тях.

„Тайната на Екскалибур“ ни поднася една голяма порция от много екшън,напрегнати моменти, опасни и коварни герои,които са готови на всичко, за да постигнат целите си и разбира се двама супер забавни и позитивни герои. Препоръчвам книгата на всеки,който обича екшъните ,трилърите,приключенските книги, защото съм убедена, че ще се хареса на хората с приключенски дух.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s