„Ангелски свят“ – Сюзън Ий

( издателство „Емас“, брой страници 400, цена 14,90 лв )

penrin-i-kraiat-na-dnite-kniga-2-angelski-sviatПродължението на бестселъра „Ангелско нашествие“ ни среща с оцелелите след ангелския апокалипсис, които се опитват да съхранят остатъците от модерната цивилизация.
Помисляйки я за чудовище, група хора залавя Пейдж, сестричката на Пенрин, и сблъсъкът завършва кърваво. Пейдж изчезва, свидетелите са ужасени, майката на момичетата е съкрушена.
Пенрин тръгва из Сан Франциско след сестра си – само че защо улиците са толкова пусти? Къде са отишли всички? Търсенето я отвежда до сърцето на ангелския план и тя успява да зърне силите зад техните решения, но разбира и до какви страховити крайности са склонни да стигнат…
Междувременно Рафи отчаяно издирва крилата си. Без тях не би могъл да се присъедини към ангелите и да застане начело, като предводител, както му е отредено. Ала когато трябва да реши дали да получи крилата си, или да спаси Пенрин, кое ще избере?

Ревю на „Ангелско нашествие“ – ТУК


Страшно много се вълнувах за тази книга и нямах търпение да я прочета и сега, след като книгата е вече прочетена и осмислена смело мога да заявя, че това е едно от най – добрите продължения на книга,които съм чела. Ако „Ангелско нашествие“ ви се е сторила динамична,изпълнена с екшън, напрежение, неочаквани обрати, с кървави сцени и стряскащи моменти, то в „Ангелски свят“ всичко това е в пъти повече. Ангелите са съсипали абсолютно всичко от нашият свят, свирепостта преобладава навсякъде, дори и хората са загубили своята човечност и са готови на всичко, за да оцелеят. Светът тотално е във владението на ангелите,които са подчинили още повече хората и не се спират пред нищо, за да постигнат своите цели. В тази книга разбираме много важни и съществени неща за ангелите, за тяхното нашествие над Земята, за геноцида над хората и още много други отговори.

tumblr_ob53i59v3g1ul84xbo2_1280Аз съм от хората,които обичат дадена книга от трилогия да започне от там,където е завършила предходната книга. И много се зарадвах,когато Сюзън Ий е решила да направи точно това. „Ангелски свят“ започва от там където завърши „Ангелско нашествие“, а именно Пенрин е парализирана или както си мислят всички, че е „мъртва“ (вероятно си представяте реакцията на хората,когато тя изведнъж се събужда) и се предвижва с камиона на Съпротивата, заедно с майка си и по – малката си сестра Пенрин. Защото ако авторката беше решила да ни пренесе в бъдещото и постепенно да ни разкрива събитията от преди това,лично на мен вариантът нямаше да ми хареса. Книгата през цялото време ме държеше под напрежение, защото във всяка глава се случваше по нещо,което ме караше да разлиствам страниците с нетърпение, за да разбера какво ще се случи. Тук освен познатите ни и обичани герои проследяваме  и развитието на второстепенните герои. Също така се появяват и нови герои,които не успяха да разгърнат много своят потенциал, но въпреки това някои от тях имаха доста голяма и ключова роля в историята. Познатите ни близнаци  Ди и Дум тук имаха по – голяма роля ,успях да ги опозная много по – добре и ми бяха супер симпатични и интересни като персонажи. Майката на Пенрин и Пейдж тук я виждаме  почти през цялото време,но ѝ в по – различна светлина. Виждаме, че въпреки  нестабилното си психично състояние, тя се опитва да помогне на Пенрин и ,което ми беше по -интересното тя търсеше вниманието и одобрението на своята дъщеря. Осен това показа, че обича своите две момичета и е готова да ги закриля по своят си начин,макар ѝ той понякога да бе леко смахнат. Пейдж също имаше главна роля в тази книга, научаваме какво е преживяла,къде се е намирала и какво точно ѝ се е случило. Наистина ми бе много тъжно за нея,защото не заслужаваше такава съдба, но ѝ се възхищавах за смелостта,която имаше да бъде силна.

9ac2e5d114bc26b632352858ebd72696Пенрин ми е един от най – любимите женски персонажи за тази година. Макар че тя в повечето време се подценяваше, тя показа силен характер, показа че е смела,отговорна,лоялна към семейството си и приятелите си. Въпреки, че преживя страшно много неща, дори и за миг не си помисли да се предаде, а напротив устояваше своето мнение и позиция. Постепенно израстна в своето развитие,като личност и характер,което наистина ценя в даден герой. Също така успя да ме спечели със своето чувство за хумор,който на моменти ме караше да се смея с глас – например кръсти ангелския меч на Рафи с едно доста нетипично име.

В тази книга виждаме Рафи едва към последните 150 страници, за което ми беше леко тъжно, но пък за сметка на това той се завърна доста впечатляващо  и взривоопасно. Този път беше много по – целеустремен, лошата му страна вземаше голям превес пред добрата му, двамата с Пенрин показаха доста бойни умения и показаха, че могат да бъдат непобедими в екип. Въпреки че  не присъстваше толкова много в историята, ние успяхме да научим малко повече за него благодарение на неговия меч (да,правилно сте прочели ) – Пенрин вижда различни моменти от неговия живот преди и след като се срещнаха.

Ако „Ангелско нашествие“ вие е харесала, то „Ангелски свят“ ще ви хареса десет пъти повече. Тук научаваме голяма част от въпросите зададени в предходната книга, но също така научаваме и бъдещите планове на ангелите. Краят на книгата ме накара да очаквам третата част с още по – голямо нетърпение. Книгата е наистина много увлекателна, още от първата страницата ще бъдете въвлечени в един свят завладян от ангели, зажаднели за отмъщение, на моменти може би ще настръхвате докато четете,ще се смеете, ще бъдете шокирани и най – важното тази история ще ви отведе в едно запомнящо се приключение. Ако се чудете дали да прочете „Ангелски свят“ – Да,определено я прочетете !

*Изключително много благодаря на издателство „Емас“ за предоставената възможност !

20161030_155329

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s