I Am A Reader Tag

Нямаше как да не направя този таг и затова съм изключително благодарна на Кая , че ме е тагнала. Тъй като вече повечето хора са направили този таг, аз от своя страна каня тези от вас,които все още не са го направили . : )

Приятно четене !

1. Изберете една дума, която описва това да си читател?

Пътешественик … Обожавам да се пренасям в различни светове, епохи и години.

2.Коя беше първата книга, която ви накара да се влюбите в книгите?

Бях на седем години и когато завършвахме първи клас ,получихме от класната списък с книги за лятната ваканция. Първата книга,която прочетох беше „Пипи дългото чорапче“ и от този момент се влюбих завинаги в книгите.

3.Твърда или мека корица? 

Въпреки, че в библиотеката ми засега имам само една книга с твърди корици („Домът на мис Перигрин за чудати деца“) съм ЗА твърдите корици. Първо кориците не се измачкват толкова лесно, а аз като човек,който супер старателно си пази книгите за мен това е от огромен плюс това. Второ изглеждат много по – красиви и луксозни.

4.Как четенето промени същността ви? 

Както казах чета от съвсем малка и четенето до голяма степен  ме е формирало като човек. Научи ме на много ценни и важни житейски уроци,които в даден момент от живота ми са били полезни. Научи ме да ценя и да обръщам внимание и на най -дребните на пръв поглед неща. Научи ме да ценя хората около себе си. Научи ме , че животът не е само черно и бяло, а е една голяма палитра от цветни нюанси. Научи ме да бъда мечтател и да вярвам в мечтите си.

5.Коя книга четете, когато имате нужда да се чувствате комфортно? 

Някоя лека, романтична и не натоварваща книга, която ме кара да изпитвам само положителни емоции.

6.Кой беше човекът, който ви показа света на книгите? (или сами го открихте?)

Сама го открих и се гордея много с това. Влюбих се в книгите, започнах да си ги купувам още от малка и в момента имам една доста добра библиотека.

7.Опиши идеалното си място за четене.
 В последно време чета в спалнята и за това ще кажа, че това е любимото ми място за четене. Имам нощно шкафче върху,което са наредени новите ми книги,имам ароматна свещ,която ухае на ябълка и канела (обожавам го този аромат) и ако имам чаша горещ шоколад ,спокойно мога да си изкарам деня в четене на книги. : )
8.Коя книга промени начина, по който гледате на света?
Всяка книга малко или много е оставила  някаква следа в съзнанието ми. Доста книги са повлияли на начинът ми на мислене и за това ще посоча последната книга,която ми се отрази доста отрезвяващо ,ако мога така да го нарека. Това бе „Крадецът на книги“ от Маркъс Зюсак , книгата безспорно е една от най – добрите съвременни книги. Повече за книгата можете да прочетете ТУК .
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s