„Целувка в Ню Йорк“ – Катрин Райдър

(издателство „Егмонт“, брой страници 248, цена 12,90лв)

97895427186591479988915-3746

С настъпването на Декември винаги ме е обземало желанието да чета леки,забавни и романтични коледни книги. Разбира се, нямаше как да пропусна и тази година. Книгата, на която се спрях е „Целувка в Ню Йорк“ – погледнете само прекрасната корица,която е изпълнена с много коледно настроение. Към книгата се бях настроила само с положителни нагласи и се радвам, че те бяха абсолютно оправдани. Катрин Райдър е изградила един много свеж и нестандартен сюжет, в който са събрани куп забавни и комични моменти, неочаквани обрати, голяма доза хумор и двама супер интересни и позитивни главни герои. Стилът на писане на авторката ми допадна много – лек, увлекателен и приятен за четене. Изградила е перфектно своите герои,а също така  е пресъздала много истински техните мисли, чувства и емоции,като по този начин ги почувствах много по – близки до себе си.Действието в книгата се развива в рамките на по – малко от 24 часа и отначало си мислих, че всичко ще се развие твърде бързо,но всичко се разви много последователно,което ме изненада приятно.А ѝ самата история се развива в един от най – любимите ми градове Ню Йорк, така че беше неизбежно да не се влюбя в книгата.

maxresdefault

Нашата главна героиня Шарлот е на летището „JFK“ ,където очаква полета си, за да се прибере у дома в Лондон. Но тъй като поради лошото време полетът ѝ е отменен  тя се озовава сама на летището на Бъдни вечер, с желанието да напусне града,който и е донесъл само тъга. Изминали са две седмици,откакто гаджето ѝ Колин е скъсал с нея поради неубедителни причини. Наранена от това, единственото нещо,което желае най – много е да се прибере при семейството си и да прекара празниците с тях и да загърби идването си в Ню Йорк.04ec1e220ec6c9cfa259d062e708fe99

В това време другият ни герой Антъни също е на летището с голям букет червени рози, за да посрещне приятелката си Мая.  Но го очаква изненада… тя го зарязва. И така Антъни шокиран остава сам с букета от червени рози,но не за дълго. Съдбата си знае работата и с помощта на една книга (по-скоро наръчник) „Как да преодолееш бившия си в 10 лесни стъпки?“ събира Шарлот и Антъни за едно спонтанно и лудо приключение по улиците на Ню Йорк.

35fbf60bff0983d70054897429cec8f1Беше ми много интересно и забавно да наблюдавам тяхното развитие и как двамата постепенно успяха да преодолеят бившите си. Преминаха през много забавни случки,които ги накараха да се опознаят и да разкрият неща, за които са се страхували да си признаят дори и пред себе си. Няма да изреждам всички нощни приключения,които си спретнаха , но наистина ме накараха да се почувствам, че все едно съм с тях. С напредването на историята чувствата им един към друг започнаха  да се усилват и ми беше много приятно да наблюдавам как от едни наранени хора се превърнаха в такива,които са готови за едно ново начало. Искам да спомена, че двамата успяха да изпълнят всички стъпки от книгата повече от успешно. А Шарлот успя да вземе едно голямо решение за своето бъдеще,което ме накара да се усмихвам,докато четях последните страници на книгата.

„Никога не взимай голямо решение, изхождайки от това как някой мъж се вписва в плановете ти. Жената е жена единствено когато мисли и върши всичко за себе си. И да знаеш, че болшинството мъже въобще не си струват сълзите ти.“

„Целувка в Ню Йорк“  е една лека, забавна и романтична коледна история,която е написана много увлекателно и моментално ще ви накара да се потопите в историята на Шарлот и Антъни. Ще се впуснете в едно щуро приключение,което ще ви накара да се почувствате заредени с положителни емоции. Книгата е перфектното четиво за празниците,когато сте у дома на топло,сгушени под одеялото  с чаша горещ шоколад, а снежинките падат навън.

*Благодаря на издателство „Егмонт“ за предоставената възможност !

20161204_124239m

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s