„В здрача на вторник“ – Ники Френч

(издателство AMG Publishing, брой страници 552, цена 17,95 лв)

v-zdracha-na-vtornik-256695-300x0

Ники Френч е псевдоним на британското писателско дуо Ники Джерард и Шон Френч. Двамата журналисти се женят през 1990 г. и започват да пишат първата си съв­местна книга през 1995 г. До 2016 г. Ники и Шон заедно на­писват двайсет книги. Шест от тях са от поредицата психологически трилъри с главна героиня психотерапе­втът Фрида Клайн.

Както неведнъж съм казвала рядко чета трилъри, но винаги когато чета такъв тип книга, гледам да е грабваща от самото си начало и да ме държи в напрежение до самия край на историята. Тази книга се оказа от този тип,още от самото си резюме ме заинтригува и нямах търпение да я прочета. Книгата от първата страница ни въвлича в загадъчно убийство,което се оказва едно най – големите предизвикателства за главната героиня – психотерапевта Фрида Клайн. И в този ред на мисли искам да изкажа възхищението си за перфектно изградените многопластови персонажи. Абсолютно всеки герой в книгата, бе много внимателно и прецизно изграден,което се среща в много малко книги. Сюжетът бе много интригуващ и интелигентно изграден,карайки читателят да размишлява над страниците, заедно с главните герои. Авторите поддържат динамиката в историята през цялото време,което прави тръпката от развръзката още по – очаквана. В историята нищо не е такова,каквото изглежда на пръв поглед и това прави книгата още по – предизвикателна и интересна за четене.

coverГлавната героиня психотерапевта Фрида Клайн е позната на читателят от първата книга „Черен понеделник“( за съжаление все още не съм я чела,но след тази книга определено имам желанието да я прочета),в която разплита доста мистериозен случай. И в тази книга Фрида отново е въвлечена в доста заплетен и загадъчен случай. В дома на психичноболна жена е открито разлагащо се тяло. Полицията се опитва да индентифицира мъжа, но без успех. Случаят се оказва много по – труден от очакваното и инспектор Карлсън се обръща за помощ към Фрида, за да помогне в разплитането на случая. Всеки един от хората,които по някакъв начин са били свързани с жертвата имат мотив за убийство, но към никого няма достатъчно доказателства. Фрида като терапевт трябва да открие кой казва истината. Паралелно с това Фрида има чувството, че миналото ѝне я е напуснало, а започва да я преследва отново. И някой е готов да я накара да замълчи завинаги.

20161122_183509m

Книгата определено ми хареса и нямам търпение да прочета и останалите книги от поредицата ,които до момента са 5 . Сюжет е наистина оригинален и до голяма степен непредсказуем. В един момент до толкова се бях вглъбила в разследването, че започнах да подозирам почти всички герои 😀 . И до последно не знаех,кой всъщност е убиеца и  когато разбрах бях наистина изненадана.

„В здрача на вторник“  е един интелигентно написан психологически трилър,който държи през цялото време под напрежение читателят. Книга с много силен и изпълнен със загадъчност сюжет, с неочаквани и шокиращи обрати и с пълнокръвни и интересни герои – перфектната комбинация за едно добро четиво ! Ако сте фенове на психологическите трилъри или обичате криминалните загадки, определено трябва да обърнете внимание на тази книга.

*Благодаря на издателство AMG Publishing за предоставената възможност !

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s