„Момиче от календара“ – Одри Карлан

(издателство „Егмонт“, брой страници 424, цена 19,90лв)

0127Много е просто – нуждаех се от пари. Много пари. Един милион долара, за да бъдем съвсем точни. Всъщност сумата нямаше чак толкова голямо значение. Това, което имаше значение, беше, че етикетът бе закачен за живота на баща ми.

Няма пари. Няма живот.
Мия Сондърс тъкмо е загърбила незначителния си живот в Лас Вегас, когато получава обаждане, от което научава, че баща й е бил пребит почти до смърт заради неизплатени дългове. Проблемът е, че човекът, на когото дължи парите, е безскрупулното бивше гадже на Мия – поредният негодник, в когото е направила грешката да се влюби.

Никога повече.
Мисията на Мия е проста – тя ще трябва да работи като елитна компаньонка в компанията на леля си, за да изплати дълга на баща си. Всичко, което трябва да направи, е да прекарва всеки месец в рамките на една година с различен богат мъж.
Лесни пари… Поне на пръв поглед.

***

Неведнъж съм споделяла в ревюта, че обичам да чета любовни романи. Понякога човек просто трябва да отдъхне с някоя лека и приятна книга, която да го накара да се отърси от ежедневието си. Но не харесвам любовните еротични романи, в които голяма част от сюжета е съсредоточена върху креватните умения на главните персонажи. И поради тази причина потходих към книгата с известна доза резервираност. Реших да я прочета главно, защото обичам да излизам от зоната си на читателски комфорт. Когато започвах книгата единственото нещо, за което се надявах бе да не се окаже поредната клиширана история. И всъщност когато затворих и последната страница, бях останала приятно изненадана от свежата и щура история, която авторката бе поднесла. Разбира се, имаше и няколко клиширани момента, но те бяха твърде незначителни и не успяха да ми развалят удоволствието от книгата.

Стилът на авторката не се отличаваше с някакъв оригинален изказ, но пък беше лек и приятен за четене. За сметка на това историята бе оригинална и много добре изградена – лично аз не се сещам за подобна история. Персонажите бяха толкова пълнокръвно представени, че всеки един от тях малко или много успях да го почувствам, като свой приятел. Единственото странно нещо в книгата, за мен  бяха мъжките персонажи – всеки един от тях изглеждаше като гръцки бог слязъл от Олимп (въздишам). В следващите редове накратко, ще споделя и разкажа за първите три истории от тази, както се очертава страхотна поредица.

„Не бях сигурна как да приема всичко това, какво да мисля. Бяхме се споразумели да не се сближаваме… Дали го обичах ? Не, не мисля. През цялото време бях толкова силно концентрирана да избегна всякакви емоции, да не се влюбя, че дори не ми мина през ума вариантът да отворя сърцето си за него…“

1db1bd93a6254a133c2b15d5a55a201fЯнуари – Главната ни героиня Мия Сондърс е разочарована от любовта и виновникът за това е последният ѝ приятел. Оказва се, че той е дал доста голям заем (1 000 000 долара) на баща ѝ, но впоследствие не може да ги върне и бива пребит почти до смърт. За да върне взетият заем Мия се принуждава да започне в компанията на своята леля, като „луксозна придружителка“. Работата е на пръв поглед лесна – просто трябва да придружава клиентите си по коктейли, събития и т.н., като не се налага да изпълнява никакви сексуални услуги. Харесах Мия, защото беше едно борбено и смело момиче,което е преживяло доста гадни неща и въпреки всичко е продължила напред. Първият клиент на Мия е сценаристът на холивудски филми Уес Чанинг. От първият момент, в който се видяха и двамата усещаха, че това тяхно запознанство ще ги бележи завинаги. Химията помежду им беше очевадна и ние читателите ставаме свидетели на една красива зараждаща се любов. В Уес ми допадна всичко, хареса ми, че беше супер земен, въпреки богатството и известността си. В този един месец, който прекарват заедно и двамата научават много един от друг. Когато Мия се налага да си тръгне открива в чантата си много специален подарък от Уес – един ключ, ключът към неговото сърце. Определено Уес успя да спечели както Мия, така и мен. И колкото и други мъже да се появяват в живота на Мия, в следващите книги съм обедена, че Уес е нейната половинка.

„- Защо не се обичаш ? – И тези думи удариха стената около сърцето ми като чук, който бавно се отдалечи, а там където се бе стоварил, остана да зее огромна дупка.“

684030274d9ee2bb161a4363d4084b57Февруари – Втората „месечна“ половинка на Мия е художника Алек Дюбоа. Тук „мисията“ ѝ е да бъде негова муза. Запознанството им беше като сцена от комедиен филм – смяла съм се с глас на конфузната ситуация, която се получи. В продължение на един месец двамата успяват да създатат  уникални произведения на изкуството с много ценни послания. Въпреки че беше харизматичен и страхотен в каквото ѝ да е отношение Алек не успя да ме спечели – не знам, защо така се получи. Тяхното сбогуване също беше много емоционално и успя ме трогне. Най- ценното нещо, което Мия научи от Алек е , че трябва да се научи да се обича и мисля, че до някаква степен тя успя.

„- Никога не настъпва подходящ момент да нараним някого другиго. – каза той. – Но когато го сторим, вече е завинаги. Не се налага да се тревожиш повече за това. Продължаваш смело напред. Всички продължават напред.“

674a5507a36a6153607dd2fbe4462f1fМарт – Този месец се оказа най- забавният и емоционален до сега. Новата половинка на Мия е Антъни Фазано собственик на голяма верига ресторанти.  Тяхното запознанство също беше много забавно. Антъни не си търси момиче за едно нощ, защото вече е открил своята сродна душа в лицето на Хектор (правилно прочетохте). И както може би се досещате Антъни  нае Мия, за да бъде негов „параван“ за пред консервативното му семейство. Страшно много ми допаднаха Антъни и Хектор –  бяха перфектната двойка. Хектор като типичен латино притежаваше пламенен нрав, а Антъни беше по- сдържаният в двойката. Освен забавните моменти през този месец имаше и доста емоционални и силни моменти, изрекоха се дълго премълчавани тайни, които се отразиха положително на нашите герои. 

Останах очарована от книгата и определено смятам да продължа и с останалите книги от поредицата.Книгата не ми изгуби вниманието нито за миг и с нетърпение разгръщах страниците, за да разбера как ще се развият събитията в трите истории.

„Момиче от календара“ е една гореща, секси, забавна и емоционална история, в която ще бъдете потопени още от първите страници. Книгата не е само една история за любов,тя е история за израстването,за смелостта да се изправиш пред страховете си и предизвикателствата,които животът поднася в най-неочакваните моменти. Ако харесвате любовните романи несъмнено грабвайте книгата, защото историята напълно си заслужава.

*Благодаря на издателство „Егмонт“ за предоставената възможност да прочета точно тази книга !

Снимка0128,

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s