„Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“ – Дженифър Донъли

(издателство „Егмонт“, брой страници 384, цена 14,90лв)

97895427195641490704962.1958

 

Сред томовете в библиотеката на Звяра е скрита една много специална книга. Бел я открива и с нейна помощ се озовава в един напълно нов свят. Но дали всичко там е такова, каквото изглежда? И дали младото момиче ще успее да се върне у дома? Или пък историята ще я погълне завинаги?

***

„Красавицата и Звяра“ е една от най- известните и обичани класически приказки от поколения. Преди около два месеца издателство „Егмонт“ ни зарадваха с цели три книги за Бел и Звяра. Но щом видях тази приказна и вълшебна корица, бях обедена, че искам да прочета първо тази книга. Разбира се, не беше само заради корицата, а ѝ защото не съм чела нищо от Дженифър Донъли и ми бе любопитно, как се е справила с тежката задача, да представи тази приказка през своя поглед. Хареса ми, че е запазила основната идея на историята, но ѝ е добавила нов интересен елемент, с който още повече да развие въображението на читателят. В книгата ще се запознаем с нов момент от живота на Бел в омагьосания замък и заедно с нея, ще преминем през едно опасно и вълнуващо приключение. Авторката е успяла да улови онази вълшебна атмосфера, която излъчва класическата приказка. Също така с майсторството на своето перо умело е доразвила образите, както на главните герои, така и на всички останали персонажи, които бяха супер симпатични- особенно малкия Чип. А тази вълшебна корица е перфектният избор за историята, която се крие зад нея. Само като я гледам и ми се иска и аз,като Бел да се изгубя в книгата.

„Кафявите очи на Бел бяха грейнали от щастие. През целия си живот тя бе обичала книгите. Обичаше вида им, мириса им, да ги усеща в ръцете си. Но най-много от всичко обичаше чувството, което я обземаше, когато вземеше в ръце някоя книга – усещането, че държи цял един свят в ръцете си.“

1644718Началото на книгата започва доста интересно и интригуващо. А именно с появата на два интересни и много различни персонажи – Любовта и Смъртта. Ставаме свидетели на партия шах между двете сестри, които се обзалагат за съдбата на Бел и Звяра. Любовта е обедена, че Бел ще се влюби в Зяра и ще развали магията, която тегне над него.А Смъртта е сигурна, че Звяра няма да успее да спечели любовта на Бел и ще остане омагьосан завинаги.Облогът е направен, но Смъртта не обича да губи и затова измисля пъклен план. Решава да изпрати в замъка на Звяра омагьосаната книга „Никога вече“ – една книга, която не само може да погуби Бел, но и всички, които обича.

„Огледалата ни показват само това, което сме. А книгите – това, което можем да бъдем.“

Съвсем скоро нейният план успява и Бел успява да попадне в лапите ѝ, влизайки в книгата. Правилата за успех на Смъртта са съвсем прости – Бел трябва да изяде три неща и да остави три неща в този красив, но нереален и омагьосан свят. Ще успее ли Бел да се измъкне от Смъртта ? Любовта ще победи ли своя вечен конкурент Смъртта ? Ще научите, ако се потопите в това невероятно вълнуващо приключение.

„Домът ти са всички хора, всички места и всички неща, които обичаш. Ти го носиш със себе си, където и да отидеш. Не знаеше ли това?“

Снимка0363Бел бе едно добродушно, смело и изпълнено с мечти момиче, което успя да ме спечели. Авторката много успешно е доизградила образа ѝ, като успява да ни представи истински нейната самота, терзанията, които я изпълваха, липсата на дома ѝ, тъгуването за баща ѝ. Но освен това наблюдаваме постепенното ѝ привързване към Звяра, който чрез своите малки жестове започва да я прави щастлива. Но заради доброто си сърце, Бел бива подлъгана и погълната от една фалшива история, но благодарение, на която разбира къде е нейният истински дом и при кого е оставено сърцето ѝ.

„Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“ е едно ново и вълнуващо приключение, което ще ви потопи в приказния и романтичен свят на Красавицата и Звяра. Авторката ни е подготвила едно вълнуващо пътешествие, в което с трепет ще наблюдаваме, коя от двете могъщи сили ще възтържествува. Книгата е много лека и приятна за четене, и носи интинско удоволствие на всеки, който обича приказките.

Снимка0321

Advertisements

7 thoughts on “„Красавицата и Звяра: Изгубена в книга“ – Дженифър Донъли

   1. И аз все още не съм го гледала, но трябва да се задействам, докато все още съм на вълна „Красавяцата и Звяра“.

    Liked by 1 person

   2. Изтегли го от Замунда – аз оттам ще го гледам. Тъкмо после да сравняваме впечатления 🙂

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s