„Селма“ – Халил Джубран

(издателство „SkyPrint“, брой страници 112, цена 5,95 лв)

selma-9789543901296

Това е красивата и трогателна история на Джубран и Селма, известни като “ориенталските Ромео и Жулиета”. В деня, в който двамата разкриват чувствата си, се оказва, че бащата на девойката я е сгодил за друг. По-силна ли е любовта от раздялата? По-силна ли е от смъртта?
Онзи, който е обичал истински, ще разбере всяка дума от тази книга със сърцето си…

 

***

„Селма“ се счита за едно от най- известните произведения на Халил Джубран. Любопитен факт е, че автора е най- продаваният поет след Шекспир и Лао Дзъ, което е невероятно постижение. Историята, която се разказва в книгата е основана на действителна случка от живота на самия Халил Джубран, което я прави още по- специална и въздействаща. Понякога не е нужно една история да бъде подбрана в 400-500 страници, за да въздейства на читателя и „Селма“ го доказва. В тази малка книжка е побрана толкова много мъдрост, красота и емоция, че неизменно ще остави следа във вас. Всяка една страница е пропита с любов, копнеж, тъга, гняв, сълзи, мечти и тази смесица от всички тези чувства образуват една емоционална вихрушка, от която дълго няма да се оттърсите.

„Очите ми никога няма да се уморят да те гледат, защото ти си светлината ми.“

Онова, което най много ме впечатли и докосна беше стила на писане на Халил Джубран. Използва невероятно красив изказ, а всяка една дума в текста е подбрана толкова внимателно, че ѝ най- тежките сцени от историята да бъдат силно въздействащи. В книгата се засягат доста сериозни и тежки теми, които някои от тях за съжаление са все още актуални. Засягат се теми, като правата и положението на жената в арабското общество, алчността сред хората, приятелството, загубата на любимите ни хора, чистата и невъзможна любов, която бавно и тихо увяхва, като цвете. Любовта между двамата главни герои Селма и Джубран беше нежна, красива и разстърсваща. Любов, която трудно се среща в живота и ако си я открил, трябва да се бориш за нея, защото тя е наистина безценна.

„Ще те обичам, Селма, както полята обичат пролетта, и ще продължа да живея, гледайки те отдалеч, както цветето живее, гледайки слънцето…“

„Селма“ разказва една красива и тъжна история за любовта – онази  любов, която се среща веднъж в живота. Тази малка книжка съдържа в себе си изповедта на автора,който е оставил сърцето си в книгата и вярвам, че ще докосне и трогне всеки, който реши да я прочете. „Селма“ едва ли може да се опише с думи, тя трябва да се прочете и сами да се убедите в нейната красота.

*Благодаря на издателство „SkyPrint“ за възможността да се докосна до тази красива и трогателна история !

Снимка0379

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s