„Без милост“ – Лекси Блейк

(издателство „Ибис“, брой страници 344, цена 13,90лв)

206808_b

Лекси Блейк за мен беше непозната авторка, с чието творчество нямах търпение да се запозная. Определено книгата ме изненада със сюжета си, защото в него е съчетана любовна история с криминални мотиви. Мисля че досега, не съм чела подобна история, защото в повечето любовни романи сюжета е съсредоточен единствено върху любовната връзка между героите,а при тази книга не е така и със сигурност, ще потърся подобни книги. Стилът на аворката бих казала, че е много приятен за четене, а обратите, които създаваше поне за мен бяха непредвидими, а някои и шокиращи. Авторката е развила страхотно криминалната линия на сюжета, като през цялото време държи читателя в напрежение и неведение почти до последната страница.

Преди около двайсет години родителите на братята Райли, Дрю, Бран и сестра им Мия загиват при пожар в дома си. Полицията хвърля вината върху баща им и така случаят бива потулен, но четиримата знаят, че това не е така и се заклеват, че един ден ще отмъстят за смъртта на родителите си. Детството им преминава изключително тежко по сиропиталища и в приемни домове. Вече пораснали четиримата са по- сплотени от всякога и внимателно са подготвили своя план за отмъщение, който ще съсипе веднъж завинаги убийците на родителите им. Но в плана им не влиза чаровната и мила Ели, чиято единствена мечта е да направи от  компанията на баща си едно успешно и просперищо място за своите служители.

20011870._SY540_Съвсем накратко ще споделя мнението си за братята Лолес, защото на всеки един от тях ще им бъдат посветени книги и ще може да се запознаем по- отблизо с тях. В  тази книга главен герой е Райли Лолес, който успя бързо да ме спечели със своята обаятелна харизма. Тежкото детство, което е имал несъмнено е оставило траен отпечатък върху психиката му, дори и след толкова години. Ставайки адвокат на Ели, Райли е готов на всичко, за да я съсипе, но самият той не е подготвен за предстоящите промени в живота му. Хареса ми огромната промяна, която настъпи в него и искрено се зарадвах, че избра правилния път. В началото на историята бе готов на всичко, за да отмъсти за смъртта на родителите си, но постепенно осъзна, че има по важни неща от отмъщението, а именно любовта – онази чиста и искрена любов, която само правилият човек би ти дал.

Attractive man in business suit on the grey backgroundДрю е най- големия брат, който след години на раздяла е събрал и сплотил братята и сестра си. Той най- много от всички иска да отмъсти за родителите си и е готов на абсолютно всико, за да постигне крайната си цел. Въпреки каменната си обвивка Дрю доказа, че има добро сърце и е готов да приеме „врага“ в своя дом. Бран е най- малкия от братята Лолес, който на пръв поглед е най- спокойният и тихият от тримата, но пък е готов да разкъса всеки дръзнал да посегне на жена. Бран крие дълбока психическа травма, която се надявам в следващата книга да  разберем повече за нея. Мия е сестрата мечта, която всеки брат би се радвал да има. Беше толкова мила и очарователна, че нямаше как да не я харесам. Също така тя беше изключително директна и винаги вкарваше братята си в „пътя“, когато се наложеше. За разлика от братята си Мия е имала огромния късмет да израсне в приемно семейство, което се е грижело прекрасно за нея и затова, тя не жадуваше толкова много за така чаканото отмъщение.

В самото начало на историята Ели бе представена, като изключително силна и независима жена, която не се нуждае от никого, за да е щастлива. Но малко,след това имахме възможността да я опознаем и се оказа, че Ели е едно мечтаещо момиче,която е до болка откровена, но и доста наивна, което беше единственият   ѝ недостатък. Въпреки, че е отраснала в семейство без любов, с баща, който изобщо не се е интересувал от нея, тя не е изгубила оптимизма си и вярата в хората. Преживя много предателства от хора, от които най- малко е очаквала, но въпреки всичко доброто  ѝ сърце успя да прости на човека, който може би я нарани най- много от всички.

luckymecandy: “ robjectify: “ ” Stop it!!! ”

Любовната история се разви доста бързо и не успях в първия момент да почувствам тръпката от тази зародила се любов. Но Райли с непрекъснатите си романтични жестове към Ели,успя да ме накара, да повярвам в неговата искрена любов към нея. В хода на историята двамата имаха своите силни и емоционали моменти, чрез които успях да усетя специалната връзка помежду им.

Епилогът в книгата ни подготвя за следващата част от трилогията, която се очертава да бъде още по- силна и напрегната от тази. Във втората книга главен герой ще бъде Бран, който се оказва, че хич не си поплюва щом си набележи „жертвата“. Освен един доста интересен и пикантен епилог, имаме откъс от няколко страници, които още повече ни нахъсват за предстоящата история.

„Без милост“  предоставя на читателите една изпепеляваща любовна история с криминални нотки, която ще ви завладее още с началните си страници. Освен с добре изградената и оригинална история, книгата ще успее да ви спечели и със своите очарователни и силни герои, които вярвам, че ще станат ваши любимци. Авторката е успяла да създаде един свят, изграден изцяло върху лъжи, измами и едно убийство, което чака своето отмъщение. След това ударно начало, определено нямам търпение да се докопам до втората книга, която обещава една още по- интересна и напрегната история.

*Благодаря на издателство „Ибис“ за предоставената възможност !

Снимка0382

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s