BOOK BLOGGER CONFESSION TAG

От няколко месеца не бях правила таг и за това сега искам да благодаря на Кая и LadyBug’s page. Въпросите са доста интересни и ми беше много приятно да отговарям на всеки един от тях. Аз от своя страна тагвам Гергана и всеки, който има желание да отговори на тези приятни, интересни и провокиращи въпроси.

1. Коя книга най- скоро не довърши ?

Аз съм от читателите, които обичат да завършват книгите си. Винаги давам шанс на някоя книга, която да речем, че не ми е допаднала от първите страници или стила на автора не ми пасва и т.н. Обичам да знам как ще завърши книгата. И поради тази причина последната книга, която не успях да завърша беше преди около десет години.

2. Коя книга е твоето „сладко изкушение“ ?

Книгите на Колийн Хувър (обожавам я тази жена). В момента чета най- новата ѝ книга „Девети ноември“, която излезе преди броени дни. Откакто я открих през изминалата година Хувър е моето сладко изкушение. Ако мога да избера само една от книгите ѝ, то без съмнение е „Жестока любов“, в която съм безвъзвратно влюбена. Относно жанровете- романтичния и young adult. В тийнейджърските си години си падах по класиките и затова в последните няколко години наваксвам с тийн книгите, които са още едно от изкушенията без, които не мога. Относно романтичните истории – винаги ще си останат моето най- голямо прегрешение.

3. Коя книга би хвърлила в морето ?

Не обичам да причинявам злини на книгите, защото все пак са… книги. Но „50 нюанса“… хора, сериозно ли??? Все още не мога да си обясня истерията, която предизвика тази безмислена трилогия, която постепенно се превръща в още по-голяма безмислена поредица. Спирам дотук, защото хейтъра в мен се надигна. 😄

4. Коя книга си чела най- много ?

Вече все по рядко препрочитам книги, защото има толкова много книги, които искам да прочета, че ѝ два живота няма да ми стигнат. Колебая се между „Пипи дългото чорапче“ и „Братята с лъвски сърца“. Толкова много ги обичам, че съм ги препрочитала със сигурност поне по десетина пъти.

5. Коя книга не би искала да получиш като подарък ?

Няма шанс да получа такава книга, защото хората, които ме познават знаят, че не обичам да ми подаряват книги. И винаги, когато някой поиска да ми подари книга го прави под формата на ваучер или директно ме води в книжарницата да си избирам на воля. 😄

6. Без коя книга не можеш да живееш ?

Ех, то да беше само една… Да речем „На изток от рая“, „Крадецът на книги“, „Тайната история“, „Жестока любов“, детските класики, „Великият Гетсби“, „Отнесени от вихъра“ и безброй други книги, които са оставили своя отпечатък върху мен.

7. Коя книга те накара да плачеш най- много ?

Последната книга, която ме накара да плаща много беше „Толкова близо до хоризонта“, за която не ми се говори, защото само като се сетя за нея и веднага се разстройвам. Иначе последната книга, на която проляха една-две две сълзи беше „Споделени тайни“ от Колийн Хувър ( естествено). Аз съм доста сантиментален човек и може нещо съвсем незначително да ме разплаче – говорим за книгите.

8. Коя корица не харесваш най- много ?

В момента наистина не мога да се сетя за корица, която не харесвам. През годините е имало доста фрапиращи корици, но за щастие през последните няколко години авторските ни корици са на едно много добро ниво.

Реклами

4 мнения за “BOOK BLOGGER CONFESSION TAG

 1. Хахахах… Няма съвпадение. И… Явно е, че ще трябва да се стегна и да драсна няколко реда в духа на тази публикация, за което ти благодаря! Аз истерията около нюансите не я разбирам. Има далеч по-лоши книги, не че съм фен на историята, но все пак… Е, ще си кажа мнението в публикация, няма да издавам, я!

  А и… Сериозно се замислям дали да не прочета най-после ,,Братята с лъвски сърца“?! Сериозно, интересно ми става, на няколко пъти съм засичала книгата в твои публикации и все усещам, че тази книга отключва нещо по-различно у теб…

  Е, по останалото немогат да коментирам. Няма съвпадение и това си е.

  Благодаря ти за това, че си се сетила за мен!

  Светли празници!

  Liked by 1 person

  1. Благодаря ти за коментара! Странно ми е, че не си чела „Братята..“, защото знам, че харесваш класиките ( да, знам че е детска, но пак спада към класиките). Аз израснах с детските класики, като „Пипи“, „Братята…“, „Том Сойер“, „Карлсон“, „Ян Бибиян“ и т.н. и затова са ми толкова на сърце.

   Ще се радвам да прочета и твоите отговори.
   Светли празници и на теб! 😊

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s