„Никога повече ерген“ – Дейв Бари

(издателство „Бард“, брой страници 368, цена 17.99лв)

2287_pic_1
Докато четях Дейв Бари, се разсмях толкова здраво, че паднах от стола. За щастие, имаше килим, така че не пострадах много.
Стивън Кинг

„Никога повече ерген“ е една от най- забавните, щури и откачени книги, които съм чела. Буквално от първите страници читателят бива въвлечен в комичните и понякога толкова абсурдните ситуации, в които се забъркват момчетата. Дейв Бари с толкова лекота и въображение е разказал цялата история, че на моменти се чудех дали пък самият той не е преживял нещо подобно. Стила на писане на автора е изключително лек, приятен и изпълнен с много чувство на хумор. В историята Бари не е наблегнал на описанията, а повече на самото действие и забавните диалози. Комичните ситуации следваха една след друга, че ѝ за миг няма да ви хрумне да оставите книгата. Като цяло книгата ми допадна и бих се радвала, отново да попадна на такава симпатична и шантава история. Още с резюмето си историята ми напомняше на една от най- любимите ми филмови поредици „Поредният ергенски запой“, така че ако харесвате подобен тип истории, мисля че ще ви хареса, а ѝ понякога всеки от нас се нуждае от една лека и забавна книга, с която да разпусне.

Главният ни герой Сет Уайнстийн е на път да се ожени за голямата си любов Тина. Тина е от богато семейство, има хубава работа, красива е и отговорна – всичко, което Сам не е. И затова самия той все още недоумява, защо е решила да се омъжи за него. Бляскавата и пищна сватба, на която ще присъстват доста високопоставени личности ще се проведе във Флорида. Сет не желае ергенско парти, но още на летището неговата Ергенска тайфа му скроява една доста пикантна изненада, която ще сложи началото на едно приключение, което ще се помни дълго… много дълго.

15815342След злополучната шега на летището Ергенската тайфа най- накрая пристига в слънчев Маями. Всички си мислят, че ще прекарат няколко страхотни дни на това райско място, но си нямат ѝ на представа какво ги очаква. След като така ѝ не успяват да открият хотела, в който трябва да се настанят, нашите момчета решават за малко да се отбият в един от известните барове в Маями и да пийнат по питие. Но нещата излизат извън контрол и неусетно всички се напиват, Сет заспива под масата, а момчета излизат да го търсят. С помощта на новите си познати – мъж със змия около врата и една оскъдно облечена млада дама, Сет най-накрая пристига в хотела. Той си мисли, че вече всичко е приключило и спокойно ще може да се отдаде на подготовката за сватбата (колко е наивен!). На бляскавата и пищна сватба ще присъстват доста високопоставени личности. Но внезапно с ужас осъзнава, че куфарът му е изчезнал, а в него е сватбеният пръстен на Тина. А, повярвайте пръстенът е безбожно скъп. Но най- лошото не е това. В хотелската му стая го очаква изненадата, която са му подготвили Ергенската тайфа- доста едра цветнокожа стриптизьорка, която след доста дълго чакане си иска хонорара с лихвите (впоследствие ще се окаже много мила дама). И от този момент започват приключенията на Сет из Маями, в компанията на оскъдно облечената дама Синди. По стечение на обстоятелствата Сет спасява от отдавяне млада хаитянка и двете ѝ деца. Естествено като всеки съвестен човек решава, че трябва да се погрижи за тях, но това само ще му донесе още неприятности. В безспирното издирване на изчезналия куфар към Сет и Синди ще се присъедини един много мил и влюбен орангутан, който ще влоши още повече ситуацията. Следват няколко грабежа и побои, преследване от полицаи, преследване от охранителите на бащата на Тина, който въобще не харесва клетия Сет и се стигне до превземането на пиратски кораб (да, точно така). Все пак сватба има, но дали е на Сет…?

„Никога повече ерген“ е приятна, щура и забавна история, с която да разпуснете. Ще се впуснете в едно шеметно приключение, което ще ви покаже, че ергенските партита невинаги са добра идея. Книгата ще ви гарантира няколко часа много смях, а откачените ситуации, в които се забърква Ергенската тайфа са достойни за една безпогрешна филмова комедия.

*Благодаря на издателство „Бард“ за предоставената възможност!

IMG_20180326_115146_852

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s