„Отмъщение“ – Лекси Блейк

(издателство „Ибис“, брой страници 360, цена 14,90 лв)

resize_on_the_fly

Ревю на „Без милост“

Ревю на „Разплата“

Когато започвах трилогията „Беззаконие“ на Лекси Блейк предчувствах, че тази история ще бъде нещо различно и отличаващо се от подобен тип истории. След като затворих и последната страница на „Отмъщение“ съм напълно убедена, че трилогията е една от най- ярко откроявищете се в този жанр. Лично за мен тази книга беше най- добрата от поредицата. Случиха се толкова много събития, които успяха да предадат перфектната завършеност на тази необикновена история. Ако сте чели предходните две книги, сте наясно с обратите, които се случиха и с навлизането на новите герои, които тотално промениха хода на историята. С тяхното появяване възникнаха множество въпроси, на които за щастие Лекси Блейк е дала на читателите напълно удовлетворяващи отговори, чрез които се запълниха някои „дупки“ в историята. Интересното е, че „Отмъщение“ започна там откъдето завърши „Разплата“, а именно с появата на онзи герой, който със сигурност изненада множество читатели. И така без да губим време в лутане, ние директно скачаме в историята, където ни очаква шеметният свят на семейство Лолес. В тази част Лекси Блейк се е постарала да държи читателят под напрежение до последната страница на книгата. Историята беше наситена с толкова много динамика и действие, че напрежението ни беше гарантирано още от първата страница. Макар авторката да не е най- големият виртуоз с писателското перо, то тя с учудваща лекота е изградила един вълнуващ и притегателен свят, в който читателя да се настани удобно и да наблюдава случващото се около него. Надявам се издателство „Ибис“ да издадат и други книги от авторката, защото съм сигурна, че има още много какво да видим от нея.

22913098._SY540_В „Отмъщение“ главно действащо лице в историята заема така потайният и мистериозен Дрю Лолес. Както знаем в предходните две книги си беше изградил образ на коравосърдечен, потаен и леко надменен мъж. Но в тази книга имахме възможността да опознаем истинския Дрю, който всъщност се оказа супер готин и забавен млад мъж. Това разбира се, нямаше как да се случи, без помощта на огнената червенокоска Шелби. Шелби се появи в „Разплата“ и даде заявка, че нейният образ има огромен потенциал в следващата част. Но нека сега да се върнем към големият брат Дрю. Всички знаем, че той е инициатора за старателно подготвеният план, който ще отмъсти за убийството на родителите им. Той е бил цял живот опора за братята и сестра си, което това донякъде го е лишило от правото да има свой личен живот. И поради тази причина винаги е бил непохватен с жените и с отношението си към тях. Шелби навлиза в правилния момент в живота му, когато братята и сестра му вече си имат свои семейства, а той трябва да вземе своя живот в ръце и да го поведе в някаква посока. Предполагам, че за мнозина от читателите бе изненада тяхните взаимоотношения, които се развиха изключително бързо и неусетно, защото всички знаем, че Дрю по природа си е доста странна личност. Но се радвам, че точно такава огнена фурия навлезе в живота му, защото с нейна помощ Дрю успя да покаже онази мила, чувствена и добродушна страна, която беше капсулирал за цели двайсет години. Искрено се радвах на всеки един техен момент, защото след всичко, което двамата преживяха си заслужиха своя момент на щастие и любов.

6bf8bc48b429695da488f22044138059Естествено, няма как да не отделя и няколко реда на Шелби- героиня, която внесе толкова много цвят и ексцентричност в тази иначе луда надпревара за отмъщение. В „Разплата“ имахме възможността да я опознаем съвсем бегло, но въпреки това нейният твърд характер остави ярък отпечатък в историята. Шелби е разследващ журналист и се е заела с тежката задача да разследва убийството на г-н и г-жа Лолес. Още в самото начало Дрю ѝ предлага изключително примамлива сделка, която ще ѝ позволи да стане част от неговия план и до неговото… сърце. Шелби също е привлечена от Дрю, но твърдо отказва да приеме този факт. Но въпреки това се съгласява на поставените правила, които са подпечатани с договор. Освен да стане част от разследването за смъртта на неговите родители, тя ще има възможността да напише книга, която ще описва историята на семейство Лолес. Привлечени един от друг и двамата забравят за всяко едно правило и се впускат в една вълнуваща шеметна авантюра, която ще се прероди в една до болка изгаряща любовна история. Хареса ми, че Шелби коренно се различаваше от предишните две героини- Ели и Карли. Докато те бяха прекалено мили, добродушни и наивни, то червенокоската беше тяхна пълна противоположност. Шелби е изключително целеустремена, силна, борбена и винаги отстояваща своето мнение, а в „Разплата“ ми беше направила впечатление, че е доста нахална 😄. И в този ред на мисли Шелби и Дрю изключително много си пасваха във всяко едно отношение. Въпреки, че понякога се караха и разделяха, благодарение на силните чувства, които изпитваха един към друг, успяха да изградят една силна и стабилна връзка. С нотка сантименталност ще споделя, че и четирите двойки успяха да ми станат симпатични. Забавлявах се заедно с тях, бях част от най- добрите им и най- лоши моменти, бях част от тяхното израстване- накараха ме да се почувствам, като член от тяхното сплотено семейство.

22575109

В последните страници на „Разплата“ се появи една мистериозна героиня, която преобърна хода на историята на 360°- Франсис Уелс. Ако сте чели книгата, отлично знаете за какво става дума. Малко са героите, които са ми били отвратителни, но тази жена с всеки следващ ход ме изумяваше. Не мога да си представя колко лош човек трябва да си, за да таиш такава дълбока омраза към най- близките си. Но няма да крия, че авторката доста майсторски е вкарала в играта Фрамсин, защото чрез появата ѝ предизвика истински хаос в живота на останалите герои. Освен нея се появи един изцяло нов герой, който буквално ме остави с отворена уста. Отначало си мислих, че е просто пешка в играта на Фрамсин, но постепенно се убедих, че не е така и искрено се зарадвах за неговото появяване. Толкова много искам да говоря за него, но за съжаление този герой ще бъде огромен спойлер за историята. В „Отмъщение“ с всяка следваща глава се появяват все нови и нови версии, доказателства и разбира се, нови заподозрени. В един момент нещата така се преобърнаха, че голяма част от героите бяха заподозрени. Както казах в началото на ревюто, авторката се е постарала да даде отговори на всички въпроси. Чрез тази книга е успяла да придаде цялостна завършеност на историята.

24361596

„Отмъщение“ слага край на едно вълнуващо приключение, което беше пропито с толкова много напрежение, обрати, екшън, динамика, мистерия и щипка… любов, че със сигурност дълго ще помня тази история. За финал авторката се е постарала да ни предостави една огромна доза от екшън и дълго чакани отговори, които ще предадат на историята цялостна завършеност. Героите този път са по- силни и смели от всякога, защото са готови да се изправят пред най- големите си страхове и врагове, за да спасят и запазят своето семейство. Предстои една шеметна надпревара за отмъщение, която завинаги ще промени нашите герои. За мен беше истинско удоволствие да бъда част от интересния, вълнуващ и опасен свят на семейство Лолес.

*Благодаря на издателство „Ибис“ за предоставената възможност!

IMG_20180608_120141_685

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s