„Пакетче желирани бонбони“ – Татяна Гишина

(издателство „Егмонт“, брой страници 176, цена 12,90 лв)

„Пакетче желирани бонбони“ е една чувствена история пропита с много тъга, емоции и до болка откровени моменти. История за приятелство, закъснели срещи, детство изпълнено с жилирани бонбони и една изпепеляваща любов, която е изправена на кръстопът. Историята успя да ме докосне и ме накара да си припомня юношеските години, изпълнени с приятелства, забавни моменти и училищни неволи. „Пакетче желирани бонбони“ е носталгична книга, която въпреки това ще ви донесе чувство на уют, ще ви накара да си припомните хората, с които сте се разминали във времето. Атмосферата, която се рее между страниците е някак меланхолична, но в същото време и успокояваща. И може би есента е идеалното време, в което да прочетете книгата. Когато листата започват да променят украсата си, птиците поемат на юг, хладният въздух започва да се промъква – вземете си едно одеало, направете си чаша чай и се настанете удобно на терасата, за да се потопите за час- два в една затрогваща история наситена с ароматни желирани бонбони.

Всичко в живота на Дея изглежда перфектно. Има успешна кариера, млада и красива е, има до себе си мъж, която я обича и живот, за който е мечтала. Но неочаквано едно телефонно обаждане преобръща всичко. Връща младата жена назад в миналото, където я очакват болка, нестихващи емоции и тайна, дълбоко скрита от годините и вината.

През един дъждовен есенен ден съдбата среща Дея и Пламен. Среща, която ще промени живота и на двамата. Неусетно розовият балон, в който дълги години Дея е живяла се пропуква и осъзнава, че всъщност е живяла един празен, фалшив и неудовлетворящ живот. В лицето на Пламен тя среща истинската и единствена любов. Но тази любов се оказва забранена, грешна, не трябва да я има. Защото както тя, така и той има друга връзка и то доста по- обвързваща, отколкото е нейната. Но любовта не признава граници или обстоятелства, тя трябва да се изживее, а с това идват и въпросите. Вярваш ли в съдбата? Вярваш ли, че там под звездите има някой, който е предопределен специално за теб? Че въпреки обстоятелствата тази любов, тази съдба, няма как да те подмине?

Не бих казала, че това е типичната любовна история, която ще срещнете в почти всички книги от този жанр. Тази любовна история е различна, реална, грешна – откраднати мигове любов, откраднати ласки, бушуващи емоции и дилемата – трябва ли да я има? Онази любов, която те кара да излезеш от зоната си комфорт. Онази любов, за която си струва да преминеш през ада. Онази любов, която след себе си разрушава рамки и табута.

Определено литературният дебют на Татяна Гишина е повече от сполучлив. Историята на Дея и Пламен ще ви разчувства, ще ви накара да преминете през вихрушка от емоции и ще ви накара да повярвате, че там под звездите за всекиго има някой. Хареса ми, че голяма част от героите в романа трябваше да напуснат зоните си на комфорт, за да опознаят самите себе си. А красивите и ефирни метафори, които авторката е вплела в романа са толкова изящно написани, че определено грабват вниманието на читателите. Единствената ми забележка, която имам към книгата е, че беше твърде кратка. Персонажите на Дея и Пламен, а ѝ като цяло самата история имаше още повече потенциал за развитие. С интерес ще следя творчеството на авторката, защото успя да ме спечели с тази вълнуваща и вдъхновяваща история.

„Пакетче желирани бонбони“ е вълнуваща и емоционална история за битките между разума и сърцето. За смелите решения и отговорността, която трябва да поемем пред себе си и човека отсреща. Тази любовна история е различна, реална, грешна – откраднати мигове любов, откраднати ласки, бушуващи емоции и дилемата – трябва ли да я има? Чудесен дебют, който заслужава вниманието на читателите.

*Благодаря на издателство „Егмонт“ за предоставената възможност!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s