Седем книжни препоръки за лятото

Лятото вече официално е факт ! Летните дълги дни са пред нас, училището приключи, отпуските наближават,а с тях идват и така желаните ваканции, когато може спокойно да си отдъхваме на плажа с чаша мохито и да съзерцеваме морето. Та, по този повод реших да ви представя няколко книги, които са подходящи за лятото. Всяка една от тях е интересна, лека, разтоварваща и носеща само положтелни емоции и настроение.

206922_b1. „Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената“ – Бенджамин Алире Саенц

Книгата си я закупих от намелението на издателство „Сиела“, което беше по повод 24 май. Признавам си книгата все още не съм я чела (тези дни смятам да я започна), но съм убедена, че историята ще ми хареса. Действието в книгата се развива през лятото, а какво по- хубаво да я прочетем през някой слънчев ден, когато сме скрити под чадър на плажа, морският бриз ни прави прохлада, слушаме шума на морето и песента на чайките, а ние четем една  топла и сгряваща сърцето история. Книгата в момента е супер нашумяла, в интернет пространството има доста мнения и ревюта, така че със сигурност, знаете за нея.

syrca-za-razbivane-korica-ibis-243824-300x02. „Сърца за разбиване“ – Али Новак

Тази книга я прочетох миналото лято, но все още, когато си спомням за нея ме изпълват само приятни моменти от историята. Излишно е да казвам, че книгата е напълно подходяща за лятото и ви гарантирам, че ще прекарате няколко супер приятни часа, докато я четете.  „Сърца за разбиване“ е една сладка и романтична история,която ме спечели със своят сюжет, в който фотографията и музиката заемаха голяма част.  А всички герои са толкова забавни и позитивни, че със сигурност ще се забавлявате заедно с тях. Препоръчвам книгата на всеки,който обича забавните романтични истории, както и на тези които искат да отпуснат с някоя забавна и свежа книга.

97895477134823. „Girl online“- Зоуи Съг

Супер сладурска история, изпълнена с безброй приключения из улиците на Бруклин. Исторята е перфектна за летните дни, когато въздухът е изпълнен с любов, а приключенията тепърва започват. Главната героиня Пени Потър е обикновено петнадесетгодишно момиче от Брайтън,Великобритания,което създава блог,в който споделя своите мисли,чувства и нещата,които я вълнуват.Също така тя е много добър фотограф. Пени страда от панически атаки (чиято тема е много сериозна особенно при младите хора).Заради професията на майка си,Пени,родителите и,най – добрият и приятел Елиат заминават за Ню Йорк,за да организират една сватба.Там съвсем случайно Пени се натъква на момчето от Бруклин,който се оказва първата и голяма любов.

ashford_228x4. „Имението Ашфорд“ – Лорън Уилиг

„Имението Ашфорд“ е от онези книги,които не искаш да оставиш докато не прочетеш и последната страница. Книгата те пленява от самото си начало и те потапя по такъв невероятен начин  в своята история, че колкото и да се опитвате поне за малко да се откъснете от нея, със сигурност няма да успеете. Една история за страст,предателство, грях и неизречени думи. Авторката ще ви потопи в една завладяваща история, а героите в нея със сигурност ще ви провокират и изненадват със своите действия, но несъмнено ще се влюбите в тях. Препоръчвам книгата за прохладните летни вечери, когато просто искате да релаксирате с някое хубаво четиво.

collage5. „Всичко, всичко“ и Слънцето също е звезда“ – Никола Юн

Под номер пет реших да включа две книги, които абсолютно си заслужават вниманието, а ѝ са подходящи за летните месеци. „Всичко,всичко“ е една трогателно красиво написана история  с лек горчив привкус. Една история за любовта в много ѝ разновидности. Любов, която може да те погуби и друга,която може да те спаси и да възвърне надеждата ти за живот. История за мечтите, за вторият шанс за живот, за тръпката от първото влюбване и последиците от него и за семейството с всичките му несъвършенства и недостатъци. Ако ви се чете или искате да разнообразите с една нетипична история, то „Всичко,всичко“ е точно такава. В момента чета „Слънцето също е звезда“ (остават ми около 50 страници до края), но успя да ме грабне, както първата книга. Авторката има един лек стил на писане, който те кара да иска да четеш още и още от нея.

201530_b6. „Парченца от нашия живот“ – Хелън Дънбар

„Парченца от нашия живот“ е книга за приятелството,първата любов, за загубата на тези,които обичаме безумно много, за страха от предстоящото. Но въпреки това също ни показва причини,за които си струва да живеем и да показваме обичта си към близките и семейството си по всякакъв начин. Една история за тънката граница между живота и смъртта. Ако сте фенове на Джон Грийн или ви се чете една силно въздействаща история, то „Парченца от нашия живот“ е перфектният избор за следващо четиво !

207038_b7. “ Четирите цвята на магията“ – В.Е.Шуаб

С книгата се сдобих миналият месец, но все още си чака търпеливо реда на нощното ми шкафче. Историята в книгата е изключително интересна, изпълнена е с магия, с паралелни светове, с крале, кралици и много напрежеие. Ако харесвате фентъзи книгите, определено прочетете книгата. Не съм сигурна до колко книгата трябва да се смята за лятно четиво, но  в едно съм сигурна – ще ви донесе приятни мигове през летните дни.

Вашият коментар